30 Nisan 2009 Perşembe

Çocuklar Melektir


'' Çocuklar Melektir ,Çiçekler Kadar Narindir, Onları Kırıp Soldurmayalım''





Melekler toplantısı




Sıkı takipçisi olduğum kitchen o'clock blog sahibesi Nilay Cinisli Hanımefendinin düzenlemiş olduğu ''Cicili Bicili Sunumlar '' etkinliği için hazırladığım pasta ... Pastanın bebek figürlerini hazırlarken bebek sever gibi severek yaptım.. Kızımın odasının duvarında asılı duran melek heykelcikleri örnek olarak kullandım ..Çok zevkli bir çalışma oldu pastanın üzerindeki bulutlar çırpılmış yumurta akı , bebekler şeker hamuru ile yapıldı .
Yumurta hakkında küçük bir bilgilendirme yapmak istiyorum... Teknik olarak pişirilmeden kullanılan çiğ yumurtada salmonelle bakterisi bulunabilir.. Yiyeceklerden kaynaklanan hastalık nedeni olabilir.Bu yüzden teknik olarak pişirilmeden yumurta yememeliyiz..Ben merengleri İsviçre usulu pişirme tekniği ile yaptım ...Bu pastayı yaptığım gün pastayı hep birlikte yemek için misafir davet ettim afiyetle yedik ...Hiç kimse melekleri yemeye kıyamadı.

2 yorum:

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

bayıldım vallahi eline koluna sağlık
allah izin verirse ilk denememi ben de gerçekleştirmek istiyorum bu günlerde
avcılarda oturuyorum, buralarda pasta(şeker)hamuru satan yer var mı bilmiyorum ama araştıracağım.umarım çok pahalı maliyetli birşey değildir.çünkü 13 ağustosta kızımın doğum günü ve ben o güne özel kendim üretmek istiyorum pastamızı (inşallah)

Adsız dedi ki...

çok güzeller yenmelik geğil sanki sıkıştırmalık çok sevimli görünüyor pstanız tebrkler