2 Mayıs 2009 Cumartesi

Paskalya çöreklerim



Sıcacık fırından şimdi çıktı mis gibi mahlep kokuyor....Paskalya çöreklerini kızım çok seviyor onun isteği üzerine yapıldı.


Tarifi: 500gr un, 125 gr tereyağ, 25gr yaş maya, yarım su bardağı süt, bir yemek kaşığı mahlep
iki yumurta , 150 gr şeker, üzerine sürmek için bir yumurta sarısı , kırılmış fındık

Yarım bardak ılık süte birkaşık şeker koyup içinde mayayı eritelim ... Bir kabın içine unu iki defa eleyelim ,içine mahlepi , eritilmiş ılık olmuş yağı, yumurtaları , şekeri ,mayalı sütü de ilave edip hamurumuzu yoğuralım ...Mayalı hamurlar ne kadar çok yoğrulursa o kadar güzel olur.
Hamur yoğrulduktan sonra üzerini sıkıca kapatıp ılık bir ortamda hamur iki misli kabarıncaya kadar mayalandıralım . Kabaran hamuru tezgaha alıp gazını çıkarmak için tekrar bir iki defa daha yoğuralım, üçlü örgü yapıp tepsiye dizelim tepsinin üzerini yine kapatıp ikinci mayalanmaya bırakalım hamur kabarınca tepsinin üzerini yavaşça açıp tepsiyi 170 derecede ısınmış fırına atalım 15_ 20 dakika gibi pişirelim pişme kontrolunü yapıp fırından çıkaralım soğuması için tezgahta bekletelim servis tabağına alıp dilimleyerek afiyetle yiyelim

1 yorum:

Açalya dedi ki...

Çok güzeller, bir de gece gece baktım, şimdi nasıl uyurum ben ha söyleyin bana?!!!