18 Şubat 2010 Perşembe

Browni ve Trüflarım





Trüf ve brovni birde kırmızı kukişler...iki kutu hazırladım ... İstanbul yolculuğuna çıkmadan sizlerle paylaşmak istedim...yapımı oldukça kolay olan trüfleri içene portakal kabuğu ve tarçın karıştırarak yaptım ..ben çok seviyorum portakal ve tarçını çikolatayada yakıştırıyorum...

Malzemeler : 250 gr kuvertür çikolata, 250 ml süt kreması, 200 gr fındık,100 gr badem
bir çorba kaşığı tereyağ,bir portakal kabuğu rendesi ,bir çay kaşığı tarçın.

Yapılışı: Yapımına başlamadan önce badem ve fındıklardan birer avuç ayırdım ve geri kalınını rondada çekerek parçaladım. Bademleri daha ince fındıkları da daha irice çektim... bir tabağa döküp onları hazırda beklettim..Dibi kalınca çelik kapta kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıp içen parçalar halinde kestiğim çikolataları ve bir kaşık tereyağını içine koyup, ateşin altını kapattım ve çikolatalar eriyinceye kadar karıştırdım..biraz soğuğunca bir portakalın kabuğunu ve bir çay kaşığı tarçını içine koyup iyice karıştırarak oda ısısına gelince dolaba koydum . Soğumuş ve kuyu kıvam almış çikolatayı avucuma ceviz kadar alıp içlerine birer tane fındık saklayarak yuvarladım ve fındık kırıntılarına bulayarak kapşonlara yerleştirdim.. badem saklayarak yuvarladıklarımı badem tozuna buladım onlarıda kapşonlara yerleştirdim... yapımı çok kolay ve lezzetli tarçın, portakal, fındık ve badem daha ne olsun?.. Afiyetler olsun.....


Malzemeler; 115 gr tereyağ, 100 gr bitter çikolata, 30 gr un, bir tatlı kaşığı üstü düzlenmiş kabartma tozu, bir çimdik tuz, 2 yumurta +biryumurta sarısı daha, 200 gr toz şeker, 200 gr irice dövülmüş ceviz , bir portakal kabuğu rendesi, dilerseniz tarçın ve vanilya da koyabilirsiniz...

Browninin çikolata sosu; çikolata ganaj , 200 ml süt kreması 100 gr çikolata bir kaşık tereyağ

Yapılışı; Dikdörtgen veya kare bir kalıbı en fazla 30 cm olucak güzelce yağlayıp unlayıp hazırda bekletelim...
Bir kap içinde kısık ateşte çikolata ve yağı eritip oda ısısına gelmesini bekleyelim . Kuru malzemeleri , unu tuzu ve kabartma tozunu eleyelim, ayrı bir kabın içine yumurtaları koyup karıştırıcıyla çırpmaya başlayalım köpük köpük olmaya başlayınca yavaşça şekeri içene dökelim ve mayonez kıvamına gelince, eritilmiş oda sıcaklığına gelmiş çikolatayı , portakal rendesini vanilya veya tarçını , eleyerek bir kenarda beklettiğimiz kuru malzemeleride koyup bir birine karışınca ya kadar çırpalım çok çırpıp hamuru sulandırmamamız gerekiyor..kek kalıbına dökerek 175 derece de ısınmış fırında 25 30 dakika pişrelim...kontrolunu yapıp fırından çıkaralım biraz soğuğunca küp küp keselim ve üzerine hazırladığımız ganajı yavaşça dökelim .. afiyetler olsun ...

Bu arada arkadaşlar,doğum günümde sevgili erkek kardeşim Rasim ve güzel eşi Gül doğum günümde bana fotoğraf makinası alıp göndermişler bundan sonra inşallah makinayıda çözersem güzel resimlerle paylaşımlarda bulunacağım . sevgi ile kalın...

Kurabiye tariflerini artık yazmaya gerek duymuyorum kalıplarla kesilen bütün kurabiyelerin tarifi hep aynı...

2 yorum:

HaNdE... dedi ki...

ayyy süper gözüküyor bunlar..
hazırlamışken iki kutu değil 3 kutu hazırlasaydın keşke :))

Bir Dilim Düş dedi ki...

Çoook şık olmuşlar ellerinize sağlık :)))Peki bu güzelliklerin tadına biz ne zaman bakacağız?

Sevgiler,
Evren