9 Ağustos 2009 Pazar

Küçük kızım büyüdü...


Benim küçük cadım...............






















Benim minik kuzum artık 18 yaşında...''iyiki doğdun, mutlu yıllar bebeğim''...

Bu günün yazısı kızıma özel olmalı diye düşündüm.Kızım bu yıl doğum gününü arkadaşlarıyla dışarıda kutlayacağını söylediğinde,.bende pasta yapıp oraya götürebileceğimi söyledim...''kendini yorma arkadaşlar bana pasta hazırlayacaklar'' dedi...benim içim rahat etmediği için hemen o gitmeden kesip evde de kutlamak için bir pasta hazırladım... konusu da bize özel ve güzel olan alışkanlığı pasta da anlatmak istedim...hikayesini de sizler le paylaşmakta bir sakınca görmedim..Pastalarımız kişiye özel değilmidir zaten?

Kızım ,bebekliğinde çok uzun süre anne sütü içti bende hiç bir zaman gidip onu odasında emzirmedim kendi yatağım da ve koynumda emzirdim ..bu süre içerisinde kızım bizim yanımızda uyumaya alıştı sütten kestiğimde de (üç yaşında)tabi ki onu bir türlü yatağında yatmaya alıştıramıyorduk..her gece uyutup ,yatağına yatırıyorduk o da biz uyuduğumuzda küçük ayaklarının sesiyle pıtır pıtır bizim yanımıza geliyordu....ben artık yatağında yatması gerektiğini söyleyip bağırdım... benim küçük cadım da odasına gidip, ben uyuduğum zaman yine pıtır pıtır geliyordu...ama artık benim yanıma gelmiyordu... babası ona kızmadığı için doğruca babasının yanına gidiyordu.. babasıda kızına kıyamadığı için gözünü bile açmadan onun ayak sesini duyduğu anda sadece yorganı kaldırıp ,koynuna alıp orada sabaha kadar uyutuyordu...Her gece bu böyle oldu kızı yatağına yatırıyoruz o, gece kalkıp babasının tarafına gidiyor ,babasıda hiç konuşmadan yorganı açıp kedi yavrusu gibi koynuna alıp uyutuyordu..kocaman kız olduğun da da kızım gece bizim yanımıza geliyordu sonra biz onu yanımızda sıkılıp kaçsın diye ortada sıkıştırıyorduk ... şakadan... sıkılıp da gider belki diyorduk... uyanık cadı istediğiniz kadar sıkıştırın gitmiycem işte diyordu..küçük cadıı...bizim yanımızda yatarken bana doğru dönünce mis gibi anne kokuyorsun diyordu... babasına dönünce de mis gibi baba kokuyorsun diyordu..yastıklarımızı koklayarak bu senin kokun ,bu da babamın kokusu derdi..oğlum ve kızım böyle koynumuzda büyüdüler..babalarına çok düşkünler..kızım babası evdeyse uykusu gelince koltukta, babasının koynuna burnunu sokar ve uyur...

Şimdi psikologlar bunun doğru olmadığını düşünüyorlardır ama ben çocuklarımı böyle büyüttüm..Evimizde her zaman huzur sevgi ve saygı vardır ..çocuklarımda sevgi ile büyüdüler..şimdi kızım 18 yaşında daha ne kadar bizimle uyuyabilirki..oğlum üniversite için istanbulda yaşıyor kızım da seneye gider..bizim de koynumuz bomboş kalır...Ailemi çok seviyorum sağlıklı mutlu ömürler diliyorum hepimize...




13 yorum:

boncuk mutfakta dedi ki...

Bu güzel anıyı bizimle paylaştığınız için teşekkürler.Okuyunca gülümsedim sanki bizi anlatıyormuşsunuz gibi.
Kızınızda pek güzelmiş.Allahtan kızınınıza bütün yaşamı boyunca sağlık,mutluluk diliyorum.Herşey gönlüne göre olsun.Allah sizi başından eksik etmesin.Sevgiler,saygılar.

PASTA DANTELA dedi ki...

Teşekkürler boncuk mutfakta Allah hepimizin çocuklarını bize bağışlasın onlarsız bir hayat düşünemiyorum ...sevgi ile kalın..

İkizBebek dedi ki...

Nice güzel yaşlara.
ooo siz büyütmüşşsünüz maşallah,darısı başıma :)
sevgiler.

Harun Kalkan dedi ki...

Sevgili Nevin abla, ellerine sağlık pastadan ziyade sanat eseri olmuş.. senin nekadar yetenekli olduğunu ve bu pastayı çok zor şartlarda küçücük bir mutfakda yarattığınıda biliyorum ellerine sağlık, İLSU! YADA MUTLU YILLAR DİLİYORUM

Seher Ozturk dedi ki...

çok güzel bir yazıydı. hani yazılar bazen insanı yıllar öncesine götürür ya ben de yıllar sonrasına gittim. benim kızım da büyüyecek, bugünler tatlı bir anı olacak :)

NEFİSE dedi ki...

Haklısınız zaman su gibi akıp geçiyor. Benim kızda 17 oldu..Sevgiden kimseye zarar gelmez merak etmeyin..ektikçe bol bol biçerseniz..Allah sağlık ve mutluluk versin..

Nur Vural dedi ki...

Kızınızın doğum gününü kutluyorum.
Hep birlikte nice mutlu yıllar geçirmeniz dileğiyle.

Sevgiler...

pasta evim dedi ki...

Nevin küçük kızınla ve ailenle nice mutlu yaşları kutlamak nasib etsin Allahım. Maşallah küçük kuzuda pek zarifmiş .Rabbim şansını ve bahtını güzel etsin.
(NEVİİİİİİN BİLGİSAYARIM BOZULDU:(

nevin dedi ki...

Sevgili adasim, oncelikle guzel kizinin dogum gunu kutlu olsun.. Ne kadar guzel bir kiz, fotograflarda harika cekilmis..

18 !

Ne guzel.. Sevgili kizinin hayati boyunca mutlu, saglikli, basarili.. olmasini diliyorum.. Dilerim hayat, bu guzel kizi en narin yollarinda agirlar..

Pastalarina da bayildim, ne kadar sevimliler, valla belki benim asiri duygusalligimdandir, ben aglarim oyle pastaya..

Sevgilerimle..

(Sergim icin yazdiklarin cok guzel, cok sagol canim)

sünter dedi ki...

Merhaba Nevin hanim,
beni tesadüfen ziyaret edip birde bana güzel bir yorum birakmissiniz.
Tesekkür etmeye geldim.
Blogunuza girdim, ilk önce yazilari okumadan bakindim öyle fotolara.Yukardaki pastayi görünce kizima: "bak seni yapmis" dedim "hakkaten ya" dedi.:)
Az önce yazinizi da okudum.Siz gercekten sanki bizim evin hallerini yazmissiniz:) ancak bu kadar olur.
Kiziniza nice mutlu yillar diliyorum.
psikologlarin bu konuda söylediklerine katilmiyorum.Iyiki kizimizi koynumuzda büyütmüsük.
Benimkisi 24 yasinda hala en büyük zevki pazar sabahlari ikimizin arasina girip derin ohhh cekmesi.Dünyanin en güzel yeri burasi der hep.
Sevgiler

PASTA DANTELA dedi ki...

Benim için çok değerli olan yorumlarınıza çok teşekkür ederim blog arkadaşlarım ...çocuklarımızın bebekliğinde, ah bir yürüse, ah bir konuşsa, ah bir büyüse diye hep acele ederiz çocuklarımızı büyütmek için... ama büyüdüklerinde de ne çabuk büyüdü deriz..hiç acele etmeyin bebek sahibi olan arkadaşlarım sindire sindire yaşayın her yaşını her gününü ve en önemlisi onları dinleyin ...sevgili sünter benim oğlum da aynı yaşta kızınızla.. hala bana yatakta yer yokmu diyor pazar sabahları kardeşini yanımızda görünce koca danalar diyorum ben onlara..sevgili adaşım nevin sergini beğenmemek mümkün mü hepsi harika duygu seli...tekrar teşekkürler blog dostlarım sevgi ile kalın..

Adsız dedi ki...

canım görümcem,ablammm,değerlim,duygu bombası, arada bu bombadan sızıntılar oluyor bizde yazdıklarını okuyunca azda olsa sebepleniyoruz,pastalarına,kukilerine yemeklerine yansıyor,bizde afiyetle yiyoruz TEŞEKKÜR EDERİZ.Seni çok seviyorum.Gül

Zehra Gürgen dedi ki...

Evet, psikloglar karşı ama benim kızımda bayılıyor benim koynumda uyumaya..
itiraf edeyim bende çok severdim annemlerin koynunda uyumayı..
Sevgi..
Başka adı yokki bunun ..