26 Nisan 2009 Pazar

Royal Icingli kurabiyeler




Kurabiye süslemek çok eğlenceli ,yeni aldığım kurabiye kalıplarını hemen denemek istedim
kurabiye hamurunu hazılamak için önce malzemelerimi çıkartıp tezgaha dizdim.


Malzemeler: 150 gr tereyağı
125 gr un
80 gr mısır nişastası
yarım su bardağı pudra şekeri
Bir çay kaşığı kabartma tozu
Bir çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı zencefil
Bir tane portakalın incecik rendelenmiş kabuğu

Yapılışı;
Ben kurabiye yaparken bütün malzemeleri dolaptan çıkarınca hemen kullanıyorum , oda sıcaklığında yapmıyorum ,herşey soğuk oluyor .Daha doğrusu her iki yöntemlede yaptım , soğuk malzemelerle daha güzel oluyor . Önce bir kabın içine elenmiş unu , nişastayı ve küp küp kesilmiş soğuk yağı parmak uçlarımızla bulgur gibi oluncaya kadar ufalayalım , daha sonra içine diğer kuru malzemelerin hepsini karıştıralım ve tekrar parmak uçlarımızla ufalayarak bütün malzemeleri karıştırıp ,hamuru toparlamaya çalışalım. Ellerimizin ısısıyla yağ erimeden çabuk çabuk hamuru birleştirmeye çalışalım .Toplanması biraz zor olabiliyor çok fazla hamuru ellememek gerekiyor ,eğer hamuru robotta yapıyorsanız kesik ,kesik sadece herşey karışıncaya kadar çalıştırın, şimdi hamuru iki elimizle top şeklinde iyice sıkıştırıp toparlayın , üzerine biraz bastırıp disk şeklini verip buzdolabına koyalım en az iki saat beklesin .
Ben bu kurabiyeleri royal icingle süslediğim için hamurun içine yumurta koymadım , şeker hamuru ile süslediğim kurabiyelerin hamuruna bağlayıcılık versin diye ,bir tane yumurta koyuyorum çünki, yumurta koyulan kurabiyeler , süslerken çabuk kırılmıyor.
Dolaptan dinlenmiş hamuru alalım , tezgaha biraz buğday nişastası serpelim ve merdane ile yarım santim kalınlığında açalım ,her yerinin aynı kalınlıkta olmasına dikkat edin çünki ,biri ince biri kalın olursa pişmeleri aynı olmuyor .. ince olan daha çabuk pişer , daha çabuk yanar . Merdane ile açılan hamurumuzu değişik şekillerdeki kalıplarımızla keselim , mümkün olduğunca hamurları keserken artan hamur kalmamasına dikkat edelim .. Kalan hamurları tekrar toplayıp açmak hamurun kalitesini bozuyor ayrıca yağ eridiği için hamur tekrar açılırken yapışıyor .. Hamurunuz merdaneye yapıştığı zaman un koymak yerine biraz dolapta bekletip tekrar açın.Kalıplarla kestiğimiz hamurları tepsiye dizelim ve fırınımız ısınıncaya kadar tekrar buzdolabına koyalım . Fırınımızı 175 dereceye gelinceye kadar ısıtıp kurabiyelerimizi fırına atalım on ,onbeş dakika pişirelim. Bu kurabiyeler çabuk pişiyor başından ayrılmayın sık sık kontrol edin ,piştiği zaman çıkarıp tezgahta soğumaya bırakalım

Royal Icıng: 1 adet yumurta (en az iki saat oda sıcaklığında dursun)
İki damla limon suyu
250 gr pudra şekeri

Yumurtanın sarısını ayırıp , beyazını temiz bir kapta mikserle çırpın köpük köpük olunca limon suyunu koyup çırpmaya devam edelim ,pudra şekerini de ilave edip iki dakika daha çırptıktan sonra küçük kaplara ayırıp gıda boyalarından bir iki damla koyup renklendirelim....
Yağlı kağıttan yapılmış küçük külahların içine bir kaşık yardımıyla koyalım ve kurabiyelerimizi zevkimize göre süsleyelim afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok: